Prípravou na informatizáciu samosprávy sa zaoberali 20 mesiacov

30.10.2010 Bardejov

Bardejov 30. októbra (TASR) - Projekt Profesionalitou k posilneniu zamestnanosti, zameraný na prípravu svojich zamestnancov na informatizáciu územnej samosprávy a ďalšie presuny kompetencií zo štátu na miestne samosprávy, ...
Podľa manažéra projektu Jozefa Jarinu sa na ňom zúčastnili aj zamestnanci dvoch domovov dôchodcov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Bardejov.
\"Spolu 108 zamestnancov, z toho 55 žien, si vzdelávaním v oblasti informačných a komunikačných technológií, v manažmente, komunikačnom tréningu, anglickom i nemeckom jazyku a oboznámením sa s najnovšími legislatívnymi predpismi v oblasti verejnej správy zvýšilo nielen svoju adaptabilitu a mobilitu v zamestnaní, ale predovšetkým profesionalitu v poskytovaní služieb občanom, \" povedal Jarina.
Súčasťou vzdelávania boli aj krátkodobé stáže v partnerských organizáciách v zahraničných partnerských mestách Bardejova – v poľských domovoch dôchodcov v Gorliciach a na Mestskom úrade v Přerove v Českej republike. Na stážach sa zúčastnilo 19 zamestnancov.
\"V závere projektu bol pre mestskú samosprávu v Bardejove vypracovaný strategický dokument Stratégia rozvoja ľudských zdrojov a plán stratégie na najbližších 5 rokov, \" dodal Jarina.
Na realizáciu projektu trvajúceho 20 mesiacov získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu a štátneho rozpočtu SR prostredníctvom Sociálnej implementačnej agentúry pri MPSVR SR vo výške 164.810,66 eura so záväzkom spolufinancovania 5 percent z celkových oprávnených nákladov projektu. Projekt sa uskutočnil v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.
 

Vyberte región